BELEEF ONS VERHAAL

Detail van logo

In 1934 werd door G. Gaublomme de aanvraag van herbestemming tot slachthuis gedaan. Dit was de eerste stap in de lange geschiedenis van de familie Gaublomme. Drie generaties lang bleef het bedrijf in handen van de familie. Eerst als slachthuis en beenhouwerij later enkel nog als beenhouwerij. Gedurende de 4 generaties bleven twee aspecten wel continu. Dat was de kwaliteit van het vlees en de passie en ambacht van de slager.

 

Het verhaal van Hans

Op 16-jarige leeftijd begon hij als afwasser in een slagerij in Eke, als bijverdienste.
Zijn baas ontdekte al snel dat er een grote interesse was voor het vak en liet hem stelselmatig meer en meer meewerken in het atelier. Een passie voor de stiel was geboren.

Hans besloot Voedingsmiddelen technologie te gaan studeren aan het KATHO in Roeselare, gevolgd door een opleiding tot slager-spekslager. Met beide diploma’s en 10 jaar ervaring in zijn rugzak vertrok hij naar het buitenland. In Engeland, Frankrijk en Italië verfijnde hij zijn kennis die later goed van pas zou komen in zijn eigen beenhouwerij.

Onze Behaalde onderscheidingen

LIVAR Specialist

Het Gouden Mes

LDG held

Het verhaal van Justine

Het verhaal van Justine start in het Sint-Bavohumaniora in Gent. Tijdens haar vakantiejob bij slagerij Renmans ontdekte ze haar passie voor vlees. Justine startte via leercontract als slager- spekslager. Niet evident als enige meisje tussen een hoop puberende jongens. Al doende werd de liefde voor het vak echter steeds groter alsook de honger naar kennis.

Daarom besloot ze op zoek te gaan naar een zelfstandig slager in de buurt die zelf nog artisanale charcuterie maakte. Gelukkig was er een slager in Eke waar de leerjongen (Hans) ontslag had genomen om te gaan studeren in het buitenland. Justine werd volledig opgeleid en gevormd als volwaardig beenhouwer. In 2015 won ze zelf, als eerste vrouw ooit, “Het Gouden Mes” een vakwedstrijd voor slagers in opleiding. Een leuk weetje: de slagerij in Eke is de plaats waar Justine en Hans elkaar voor het eerst zagen. Het was liefde op het eerste zicht.

Hans & Justine vonden elkaar in de passie voor het vak

EEN VIERDE GENERATIE

Hans en Justine vonden elkaar in de passie voor het vak en besloten samen een zaak te starten. Een vriend van Hans woonde in Steenhuize en wist dat Slagerij Gaublomme over te nemen stond. Na een paar gesprekken met de eigenaar was de liefde voor het pand, de streek en het verhaal van de eeuwenlange beenhouwerij zo groot dat ze besloten niet verder te zoeken en hier te starten.

Zo was niet alleen de zaak maar ook de naam “Den Eeuwigen Beenhouwer” geboren.
De naam verwijst naar de lange traditie die in het gebouw heeft plaats gevonden. Aangezien die traditie en ambacht zeer belangrijk zijn kozen Justine en Hans dit hierdoor te benadrukken. Wilt u graag meer weten over onze zaak? Lees dan hier onze blogs!